2. toukokuuta 2015

A videoportrait of Anni Porrasmäki
Olen palannut matkalta. Matkalta, missä teki mieli juosta joka suuntaan, yhtä aikaa.
On ollut kaikenlaisia äänimaisemia. 8 raidetta metroliikennettä, värikästä ja tunteetonta ulosantia.

Tyhjää ei ole koskaan, ei ollut aikaa istua. Sosiaalinen raunio, silti ei ole ollut ikävä kokonaista päivää yksin.

Jokaisen matkan jälkeen tuntuu niin pieneltä. Humaltuu yhdestä lasillisesta, vuodet tuntuvat karkaavan käsistä, luuli nähneensä enemmän kuin todellisuudessa onkaan.

Nyt päässä ajelehtii liuta keveitä, päätökseensä tulleita stradegioita. Toukokuu ja tuhkasta astunut minä!

Tullessani kotiin, Paula oli saanut jotain hienoa valmiiksi. Henkilödokumentin, jonka hän teki ensi videokseen minusta tanssijana. Päivä kaapelitehtaalla - kylmä lattia, mustelmia kameraan törmäämisestä, flowjatkumoa, improvisaatiota.

Ensimmäiset ääneen lausutut lauseet tanssista, käheä ääni, iho, kasvot ja kaikki..

Vähän ujostuttaa.

(muistakaa laittaa oik. alhaalta asetuksista HD päälle)


Vaikka valokuvauksen rinnalla tanssi on siirtynyt hetkeksi sivummalle, se vain on ja pysyy. Valokuvaus on omalla tavalla tärkeää, mutta tanssi on jotain paljon suurempaa. Tanssi tekee elämästä tavoitteellisempaa. Se on pala persoonaa, menneisyyttä ja jotain sellaista, mitä pitää tärkeänä pysyäkseen avoinna, ollakseen sinut itsensä kanssa, kevyempää on olla myös muiden kanssa, kun on itseilmaisultaan läsnä tilassa. Kaikessa hiljaisuudessa, olen työstänyt ensimmäistä täyspitkää tanssiteostani.

Toivon pysyväni tässä samassa jatkumossa, niin näyttämö kutsuu, 

pian.31 kommenttia:

 1. Pidin tästä. Pidin tästä erittän paljon. Olet esikuvani. Kiitos ♥

  VastaaPoista
 2. Upea pätkä, hurmaava sinä ♥

  VastaaPoista
 3. En ole hetkeen nähnyt mitään näin kaunista. Ihana olento olet! Kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. wou, olen otettu.
   kiitos ja sinne myös,

   hyvää kevättä! :*

   Poista
 4. Olet aivan mielettömän upea, tää antoi sysäyksen aloittaa tanssi uudelleen. Pohjois-karjalan mie-murre kuultaa söpösti läpi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan mahtavaa!! minullekkin. ilo oli tanssia pitkästä aikaa.

   ja kiitos :)

   hihi, lähdin karjalasta, karjala ei lähde miusta :*

   Poista
 5. Wau, kaunis video!! Olisi mielellään katsonut (ja kuunnellut) pidempäänkin :) Voimia teoksesi valmistamiseen ja toivottavasti nähtäisiin sinut ja tanssiasi siellä lavallakin… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos mielettömästi! ♥

   vielä vielä vielä jonain päivänä..!

   Poista
 6. Olet upea, ja lahjakas on ystäväsikin! c:

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana video! Oot kyllä mielettömän lahjakas tanssija, sekä ihastelen myös aina sun kuvia, niistä välittyy niin hyvin aina joku fiilis!

  VastaaPoista
 8. Oi ja voi, kaunis kokonaisuus! Videot erittäin tervetulleita jatkossakin, sinä se osaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ♥ ♥

   tulevaisuudessa! saan juuri uuden kameran, jossa on video. pääsen toteuttamaan jo kauan olleita haaveita videoiden tekemisestä! iik.

   Poista
 9. Todella kaunis video! Sä olet mulle suuri inspiraatio, kun yritän tässä 23 vuoden iässä löytää rohkeutta olla häpeilemättä oma itseni. Ja huomaan lukeneeni liikaa blogeja puhelimella, kun on sulta monta postausta rästissä! (Siltä pieneltä näytöltä on niin tympeetä tihrustaa valokuvia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   tämä lämmitti.

   uskalla ihmeessä olla, ei ole toista sinua!

   Poista
 10. Vuosien tauon jälkeen tanssin uudelleen löytäneenä ja aloittaneena oon saanut muistaa jälleen, kuinka ihanaa se musiikkiin ja tanssiin sukeltaminen onkaan, se onnistumisen tunne jonka tanssin koreografioiden täydellisen muistamisen jälkeen saa, se jännitys ja adrenaliini esityksissä ja kasvava innostus osata lisää ja enemmän... Tanssin harrastaminen tanssikoulussa käy pahasti kukkarolle, mutta se on sen arvoista – vähän harmittaa, että tätä tanssin uudelleen aloittamista näinkin pitkälle.

  Sun video oli tosi kaunis ja innostava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä niin ymmärrän!
   minulla oli myös vuoden tauko tanssimisesta, ja siinä tuli pyöriteltyä tanssin hyviä ja huonoja (enimmäkseen huonoja puolia) liian pitkään. hyviä puolia: kuinka kivut ovat poissa ja kukaan ei vaadi minua näyttämään ja liikkumaan tietyllä tavalla. muistuta virheistä ja puutteista. huonot: tavallaan, kadotin kehoni. sen kantaminen tuntui vaivalloiselta, satunnaisina päivinä kömpelöltä. en saanut enää mistään samaa euforiaa, mitä tanssista. se oli saastuttavaa!

   tanssi ei näköjään katoa kehosta. hyvä niin!

   kiitos kommentista <3

   Poista
 11. Oot ku pieni keiju joka tanssii maailman murheet pois <3 Oot aivan ihana Anni :)

  - Mira

  VastaaPoista
 12. Minunkin mukanani tanssi on kulkenut aina jollain tapaa. Minullakin oli tauko aktiivitreenistäni, jonka aikana tajusin kadottaneeni jotain arvokasta. Sitten palasin takaisin. Nyt en halua lopettaa enää koskaan. Blogistani voit lukea lisää tärkeimmästä harrastuksestani.

  VastaaPoista
 13. Minunkin mukanani tanssi on kulkenut aina jollain tapaa. Minullakin oli tauko aktiivitreenistäni, jonka aikana tajusin kadottaneeni jotain arvokasta. Sitten palasin takaisin. Nyt en halua lopettaa enää koskaan. Blogistani voit lukea lisää tärkeimmästä harrastuksestani.

  VastaaPoista
 14. Minunkin mukanani tanssi on kulkenut aina jollain tapaa. Minullakin oli tauko aktiivitreenistäni, jonka aikana tajusin kadottaneeni jotain arvokasta. Sitten palasin takaisin. Nyt en halua lopettaa enää koskaan. Blogistani voit lukea lisää tärkeimmästä harrastuksestani.

  VastaaPoista

don't ask me about wellness