22. kesäkuuta 2015

11 yksityiskohtaa
Minut haastettiin kertomaan 11 faktaa itsestäni. gulp.
omituisen tuntuista avata suu tällä kielellä, kokonaisilla lauseilla. 
harvoin kerron täällä paljonkaan totuusperäisiä faktoja omasta olemuksesta tai elämästä.
(muutakuin päänsisäisiä)


No,

aloitetaan.


1 itsenäinen

Pidän yksinolosta. Se ei ole varsinaisesti sidoksissa mihinkään tunnetilaan tai päivään, viihdyn yksin. Pidän siitä, kun tila ja aika ovat minun käsissä. Suuntaan eri tunnetiloja eri asioihin, huolehdin tai olen huolehtimatta itsestäni, luon paljon. Rentous siitä, makaanko lattialla, roikunko väärinpäin sängyllä, teenkö töitä päivisin, öisin vai aamuisin. Toisinaan havahdun siihen, kuinka en ole nähnyt ketään pitkään aikaan ja vyöryn välittömästi kaverin syliin. Se tuntuu lämmöltä.


2 kissa

What can I say. En pidä vedestä, suihkusta, hiusten harjaamisesta, kiireestä, tuijottamisesta.

Pidän lattioista, niillä makaamisesta, yksinolosta ja siitä, kuinka joku huomioi tai on huomioimatta, silittää uneen. Niin, ja puhumattakaan notkeudesta. (kheh)


3 ylivirittinyt


Käsissä jatkuvasti liikaa tekemistä, kunnianhimoisia tavoitteita, päällekkäisiä projekteja, koreografioin tanssiteosta, valokuvaan töitä, omia projekteja ja kirjoitan pitkiä tekstejä. Joka päivä tuntuu, että tunnit loppuvat kesken. En pidä enää nukkumisesta. Nukun vähän, todella vähän ja se on ihan ok. Osaan tosin vielä hengittää, vielä. Kahvikaan ei tiedettävästi ole vielä loppumassa maailmasta.

(Toisaalta, olen aika zen. liiankin. muut juoksevat ympärillä ja minä makaan kolmatta päivää lattialla. Todella tervettä ja tasapainoista. Mutta tämä vuoristaratamainen oleminen toimii. Toisinaan.)


4 housuton

En ole koskaan pitänyt housuista. En omista housuja. En käytä housuja. Olen sukkahousu- ja polvisukkatyttö.


5 fiilistelijä


Minä olen se. Fiilistelen paljon ja usein: hyvää ruokaa, euforiaa, omaa ja muiden onnistumista, luontoa, vuodenaikoja, rakkautta, ympäristöä kuin olisi syönyt psykedeelejä. Anna minun olla, nähdä hiljalleen tämä paikka ja ihmiset hyvinä.

(sillä monista tämä on ulospäin äärimmäisen vituttavaa. Aika huolestuttavaa, samalla aika hauskaa.)


6 herkkä


Eniten kuvaavin. Näen ja kuulen paljon (liikaa) todella pieniä yksityiskohtia, vivahteita. Inspiroidun ja liikutun herkästi, itken (usein) omia sekä muiden huolia, reagoin muutoksiin todella voimakkaasti, kaipaan henkilökohtaisia turvapaikkoja ja asioita välittömään läheisyyteen. 
Oli kyse paikasta, musiikista, ihmisestä tai esineestä.


7 kirpparityttö


Ostan suurimman osan ostoksistani käytettynä. Erityisesti vaatteet ostan aina kirppareilta - sieltä löytyy vintagea, oman näköisiä, uniikkeja. äidin ja minun yhteinen, paras harrastus!


8 neurootikko

Olen tottunut rajoituksiin ja pelkoihin. Loputtomiin ranskalaisiin viivoihin, suoriin riveihin, sosiaalisten tilanteiden pelkoon, samoihin vaatteisiin, reitteihin, aamupalaan, ruokiin. Kai tämä tästä, kun on alkanut naurattamaan syödä viidettä vuotta aamupalaksi omena ja jogurtti. Lähivuosina olen alkanyt myös eheytyä sosiaalisten tilanteiden pelosta, whoop, cheers!


9 musiikki


Se oikeastaan liittyy kaikkeen, kaikkiin päiviin. 
Olemiseen, menemiseen, tanssimiseen, luomiseen, ulkona käymiseen. 
Spotifyin mukaan kuuntelin viime vuonna 68 568 minuuttia musiikkia.

Mitä?  
slowdive, sigur rós, washed out, the smiths, baths, pink floyd, the raveonettes, i break horses, apparat, moderat, the smashing pumpkins, the cure, grouper, keaton henson, Ólafur arnalds, the antlers, kiasmos, bonobo, explosions in the sky, the horrors, the soft moon, french films, the hearing, radiohead, blonde redhead, everything is made in china, ride, grimes, MIOIOIN, ectect.

(jos edellä mainitut miellyttää - profiilissa soittolistoja, jotka löydät kirjoittamalla spotifyin hakukenttään anni porrasmäki)


10  Jos jotain ulkoisia tunnusmerkkejä täytyisi mainita niin,

mustat vaatteet, pitkät, paksut, (usein likaiset) hiukset, kamera kädessä, kaulassa tai repussa, se joka tekee kaupassa piruetteja. Vaikka paperilla, virtuaalimaailmassa, lausunnoissa kuulostan synkältä, olen todella riemuisa, pohjimmiltani onnellinen ihminen. hyväntahtoinen. 

Ehkä optimistisuus ja oikeat ihmiset ovat pelastaneet ja pelastavat minut kaikelta siltä, minkä kanssa minulla on selviytymisoperaatio käynnissä. Oikeat ihmiset ovat löytyneet - minua on helppo lähestyä, tutustua sekä kannustan muita. Niin ja aivan, tämä ei liity mihinkään: en vastaa koskaan puhelimeen.


11 
T sanoo:  ''Mihin jäi se, kuinka sanot heti vahvan mielipiteen asioista silleen tosi söpön suorasti sekä ehdottomasti. Tai eläinvideot, luonto, kukkamekot, sushi, kahviaddiktio ja voimakastahtoisuus?''


There.

1 Mi(t)kä on (ovat) lempielokuvasi?

Pina, Pink Floyd - The Wall, Adelen elämä, Blue Velvet, Only Lovers Left Alive, Breakfast at Tiffany's, Requiem for a Dream, Letter to Momo, Closer, Studio gimblin Henkien kätkemää sekä Tale of Princess Kaguya. No okei, Amélie!


2 Missä asuisit, jos voisit asua missä tahansa?

Juuri tässä, Torkkelinmäellä.


3 Mitä tekisit jos saisit miljoona euroa?

Ostaisin ehkä joskus kalliimpia viinejä, parempia kenkiä, taidetta, pienet asunnot new yorkiin sekä berliiniin. tekisin enemmän yllätyksiä rakkaille (kun nyt yllätykset rajoittuvat lähinnä askarteluun sekä omaan pirskahtelevaan seuraan), kävisin joskus parturissa ja viikottain joogassa. Mitäs muuta, ostaisin jääkaapin ja pakkasen täyteen ruokaa. Ainiin, saatana, maksaisin velat.

(asioiden priorisointi jälleen hallussa - aloitin viinistä, lopetin velkoihin ......)


4 Pidätkö kokkaamisesta ja jos pidät, mikä on bravuurisi?


Suhtaudun neutraalisti, PAITSI NÄLÄSSÄ. Enemmän kertovaa on se, etten vain tee ruokaa tai tämä kuva.

Olen kai maailman onnekkain tyttö, kun poikaystävä tekee parempia ruokia kuin ravintolassa tarjoillaan!


5 Mikä ovat unelma-ammattisi?

Tanssija, valokuvaaja, kirjoittaja tai muusikko. Toisinaan haaveilen kaupan kassasta, kun ahdistaa. Muusikkoa ei minusta koskaan tule, mutta luulen kai jo toipuneeni tästä suuresta pettymyksestä.


6 Mitä haluaisit osata tehdä?

Origameja.


7 Oletko matkustellut? Jos olet, niin missä?

Melko paljon. Mutta Lontoo, Berliini, New York, Barcelona ja Waterloo ovat olleet sellaisia, mihin on jäänyt kaipuu.


8 Minne haluaisit matkustaa?

Islanti! Istumaan vuoriston reunalle, kuuntelemaan sigur rossia ja itkemään, tietysti.


9 Mikä on horoskooppimerkkisi ja luetko/uskotko horoskooppeihin?

ARVAA USKONKO. JOO. Olen kalat.

''Intuitiivinen, äärimmäisen tunnevoimainen, psyykkinen, voimakas, romanttinen haaveilija. Kalojen ongelmana on elämän realisointi. Epäkäytännöllisyys, hajanaisuus ja päättämättömyys saavat lähimmäisetkin joskus hermoromahduksen partaalle. Kalat onkin itsepetoksen mestari, joka voi hukkua omaan ääriviivattomuuteen ja sekavuuteensa. Suurimmaksi heikkoudeksi mainitaan taipumus addiktioihin ja todellisuuspakoisuus.

Kaloista heijastuu suuri ja tavallisesta poikkeava herkkyys ja eroottisuus. Tämä yhdistelmä on äärimmäisen kiehtova, mutta käytännön elämää se ei tahdo kestää. Kala on usein taiteellisesti lahjakas sekä äärimmäisen herkkä, vaikka antaisi ymmärtää ulospäin muuta. Hänen tunteensa, vaistonsa ja intuitionsa tuottavat paljon kuvia, luovaa aineistoa ja yliaistillisia välähdyksiä. Kalasta saa erinomaisen ystävän, sillä hän on ennakkoluuloton, aina valmis auttamaan, kärsivällinen ja empaattinen. Kalat tuntee herkästi empatiaa kovia kokeneita kanssaihmisiään kohtaan. Hän on sympaattinen, auttavainen ja kiltti olento, joka pyrkii auttamaan ja kohottamaan ihmisiä.''

Joo, se olen niin minä. 


10 Mikä on suurin unelmasi tällä hetkellä?

Että elämä tuntuisi vähemmän räpiköimiseltä. Hehe, okei, olen kovin paljon kunnianhimoisempi kaiken tuon takana, kuitenkin. Tai sitten en. Tahtoisin, että kaikki elementit pysyisivät juuri näin, 
kuin ne nyt ovat.

Asun maailman ihanimman ihmisen kanssa, ketä rakastan yli kaiken. Minulla on mieletön kamera, loputtomasti ideoita, pienen tauon jälkeen nautin jälleen tanssimisesta ja minulla on työn alla tanssiteos, jonka tahtoisin valmiiksi, näyttämölle. Kaiken tämän jälkeen suurin unelma on vain saada upota syvälle siihen kaikkeen, minkä on todennut hyväksi, rakkaaksi, antavaksi ja suurimmaksi motivaatioksi tälle elämiselle.kiitos haasteesta Matilda.
Tahtoisin kuulla saman, Valkyria, Alexandra sekä Paula.


24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. whoooP!
   (olin varma, että vastaat: nöff tai eihhh)

   Poista
 2. ♥ ♥ voi ihana postaus taas. näistä ei saa ikinä tarpeekseen !

  VastaaPoista
 3. VAUUU! uskomaton teksti! oot ihana<3

  VastaaPoista
 4. oot ihana, ja toivompa ihan salaa, vielä joskus pääseväni sun opettamalle tanssitunnille, workshopille jne. jos vaan ikinä siihen ryhdyt. ne pienet pätkät, joita olen sun tanssista nähnyt, on iskeneet aika todella - sun tyyli vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja sinä myös). ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voivoivoivoi, juku, kiitos! ♥
   tanssinopetus-juttuja on ollut hiukan ikävä - ihan varmasti vielä joskus! infoan täällä, heti, kun astun jälleen opeksi!

   Poista
 5. oot ihana. ihan oikeesti. vaikken tunne sua - silti musta tuntuu että tuntisin sut. kuuntelet hyvää musiikkia, valokuvaat mahtavasti, kirjoitat inspiroivasti ja tunteikkaasti, voi ei. onneks löysin silloin joskus tän sun blogin ja instagramin, on ollut hienoa lukea sun postauksia ja katsella sun kuviasi ♥

  VastaaPoista
 6. ihanaa !! mukavaa, tämän teen ♥

  VastaaPoista
 7. aivan ihana bogi, niin massata erottuva. ihan säästelen vanhoja postauksia että ei loppuis kesken!
  ja vielä, osaisitko nimetä pari hyvää kirjaa jotka kannattais lukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oOOO, olen otettu, kiitos!

   hmm. tällä hetkellä luen kristiina wallinin jalankantamaa. pidän!

   Poista
 8. Voi että, taidanpa samaistua useampaan kohtaan!
  Musta taas taisi tulla muusikko, mutta haluaisin osata tanssia. Se vaan tuntuu niin vaikealta ja oudolta mulle. Tykkään huojua musiikin tahdissa ja polkea jalalla vimmatusti lattiaa, mutta siihen se jääkin kun alkaa nolottaa.
  Tää postaus oli symppis ja ihailen kerta toisensa jälkeen sitä miten vangitset pieniä hetkiä kameralle ihanasti ja kirjoitat riipaisevan kauniisti.
  <3

  VastaaPoista
 9. tämä oli kovin hieno! mielettömiä kuvia, tykkäsin kovasti!

  VastaaPoista
 10. Ihana, mielenkiintoinen ja suloinen postaus! Olet niin ihailtava! ♥

  VastaaPoista
 11. Huikee postaus, harvoin jaksan näitä haasteita lukee, mutta tää sun on ihan omaa luokkaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikä!! siistiä.
   vähän arvelutti itseänikin toteuttaa tämä, kun poikkeaa kovin paljon blogin muista posteista, hups!

   kiitos! :)

   Poista

don't ask me about wellness