pages

26. joulukuuta 2019

THE BEST ALBUMS OF 2019

VUODEN PARHAAT ALBUMIT 2019


Vuoden paras hetki: kuulokkeet päässä 24/7. (ihan kuin en olisi niin jo muutenkin)
Voi käyttää raastavat joulupyhät levyjen kuuntelemiseen ja listaamiseen. Tänä syksynä kotiini palasi myös vinyylisoitin. Ei sss, tämä on tuhon tie! Levyt mielessä 24/7.Jälleen tänäkin vuonna parasta oli: musiikki. Käytin enemmän aikaa musiikin parissa kuin minkään muun asian. Kaikki se vähäinenkin opiskelijan ''ylimääräinen'' raha meni keikkoihin, levyihin tai biiseihin. Jotain ihan parasta myös tapahtui: DJ miserable. Aloitin soittamaan DJ-keikkoja sekä perustettiin klubi: Strange Attraction (Max Jaarten ja Lani Nordlundin kanssa. the one and only Sylvester Kivelä kuvaa kaikki visuaalit ja kuvat). Viides klubi-ilta tulossa taas alkuvuodesta.

Niin pitkään kuin muistan, olen halunnut soittaa levyjä, sillä musiikin jakaminen best. Ensimmäisestä keikasta asti olen kävellyt aamuyöllä kotiin niin hyvä rush ja adrenaliini päällä, samalla hyvin vakuuttuneena siitä, kuinka tämä on kuin lääke omaan eristäytyneisyyteen sekä masennuksen tunteisiin. Musiikilla on tullut (aina) rakennettua jotain muuta kuin todellisuutta, joka tulee vastaan kun astuu ovesta ulos.

And bla bla... niin, niihin levyihin:

Varoitus paskan musiikin ystäville: levyt post-punk/darkwave/coldwave/minimal wave/synthpop/synthwave/ebm/electronic/techno/alternative -osastoa, jos ei aiemmin ole kolahtanut, nyt voi antaa kolahtaa.

Vuoden 43 parasta levyä:


1

Boy Harsher - CarefulEn luultavasti koskaan unohda sitä hetkeä, kun Pain alkoi soida en muista missä klubilla Berliinissä 2016. ''Mikä tämä on!!! mitä helvettiä, paniikki, tämä on täydellistä musiikkia, tässä yhdistyy kaikki josta pidän kiire kiire shazam vittu auki nyt mikä on kännykän pääsykoodi kännykkä tippuu kädestä paniikki''.
No, syntyi välitön fangirl omistautumisen taso Boy Harsherin musiikille. Tämä levy, biisit ja kaikki mitä sen ympärille on luotu ja rakennettu... 6/5. Joskus mietin, että missä olisin ilman tätä musiikkia. Se kertoo jo paljon kuinka merkittävää voimaa tämä on tuonut sekä auttanut purkamaan mm. vaikeita ja syviä aggression tunteita.

2

Drab Majesty - Modern MirrorMikä kaksikko! Pakko päästä näkemään livenä -listan ykkösenä tällä hetkellä. DJ-keikoilta mieleen jääneitä kuvia on ollut, kun laitan soimaan Ellipsis ja jengi on ihan fiiliksissä. Edellinen levy oli hyvin gootti, tässä on kuultavissa jotain... toivoa?


3

Tempers - Private LifeKesti monta kuuntelua, että tykästyin tähän lopulta näin paljon. Aistikkaampi, vetelehtivämpi kuin edellinen. Piti asennoitua olemaan odottamatta mitään mättöä, ja hyväksyä, että nyt ollaan chillisti. Bändi on muuten äärimmäisen hyvä livenä, suositus.


4

Milliken Chamber - AbsenseDarkwavea parhaimmillaan. En haluaisi rinnastaa, mutta vähän Boy Harsher -vibat.

</3 ''The more I push music in my life, the less I need hospitalizations or medications to survive.'' </3
5

Years Of Denial - Suicide DiscoHuman You Scare Me...


6

Foie Gras - Holy HellTämä istui täydellisesti edellisen intiimin ja savuisen lo-fi levyn jatkoksi.
7

Leere - LjodAitoa välittämistä on, kun kaveri laittaa viestiä keikan jälkeen: ''oletko kuullut?! sinä varmasti pitäisit tästä!'' Niin minä ja Leere löysimme toisemme. Tekee mieli aloittaa tekemään omaa musiikkia. Sairaan hieno sooloprojekti!


8

Bring Her - Bring Hersorrow wave... Held By No One...


9

Hante. - FierceJes, Hante. keikalla Suomessa ensi keväänä. Ollut DJ-keikkojen alkuillassa kovassa soitossa.


10

Marta Raya - Reflections


11

Le Chocolat Noir - Crna Ruža
12

Rue Oberkampf - CHRISTOPHE-PHILIPPE80s ecstasy with the atmosphere of fog-shrouded, strobe-lit dance temples of the techno.


13

Mueran Humanos - Hospital LullabiesVuoden upein kansikuva menee heittämällä... tänne. Myös musiikkivideot on siistiä kamaa. Hyvin omalaatuinen ja vinksahtanut meininki, hyvä.
14

Chasms - The Miragegloomy guitars, goth-y smoke, dreamy & mysterious


15

Skemer – BenevolenceKiinnostava uusi bändilöytö.


16

The Golden Filter - Autonomy“conjuring dystopian synthscapes, EBM, post-punk, motoric electro and minimal wave.”


17

DIIV - DeceiverEn tiedä olisinko kuunnellut tätä levyä samalla tavalla, jos en olisi tiennyt mitä levyn taustalla on. Aivan sairaan liikuttava levy, viimeistään For the Guilty biisin aikana uppoaa jonnekkin todella syvälle.


18

HIDE - Hell Is Heremigreenin laukaisevaa industrial mättöä? ole hyvä.


and now...
kevyempää / lighter.. happier.. times...


19

Fragrance - Now That I'm RealEn löytänyt täysikokoisena levyn oikeaa kansikuvaa.. mutta ketä kiinnostaa, tämä sinkun kansi on niin hieno. Elämäni on saanut uuden suunnan Fragrancen löydyttyä.. menoa, meininkiä, hyvää mieltä ja valoa. värejä... violettia...20

Patience - Dizzy SpellsOtin tämän levysuosituksena, kun Static Shock -levykauppaan astuessani myyjä katsoi meitä ja laittoi tämän vinyylin soimaan. Tykästyin heti, enkä tietenkään viitsinyt tunnustaa, että nappiin meni ja shazamin kanssa kumartelin siellä levyjen välissä... Tämä levy on raikas kuin krapulaton, aurinkoinen lauantai-aamu.


21

Priests - The Seduction of KansasCoolest punk-pop... Priests ilmoitti juuri lopettavansa keikkailun, sydän särkyi. Ei vielä!


22

Automelodi- Mirages Au Futur Verre​-​briséLevyn avausbiisi... aaahh. Tässä kaupungissa pääsee tanssimaan liian harvoin. Sellaista mietin.


23

HTRK - Venus in Leo
En ole vähään aikaan nähnyt mitään niin vangitsevaa keikkaa, kuin HTRK tänä vuonna. Muistaakseni syksyllä. Harmi kun olin niin kaameassa migreenissä, niin piti lähteä kesken keikan vessan kautta kotiin.


24

Black Marble - Bigger Than Lifecute synth pop


25

TR/ST - The Destroyer - 1En pääse yli, kuinka tyylikäs TR/ST:n debyyttilevy oli... Näistä uusista puuttuu jokin mystisyys ja vinksahtaneisuus, mutta näistä kahdesta uudesta nro 1 on kyllä 3/5.


26

Glaring - Insomnieexperimental, ambient, wave


27

Chastity Belt - Chastity BeltTässä levyssä oli selkeästi jälleen jokin uusi suunta, pussy/weed/beer ja sen jälkeisen tyhjyys/apatia/vakavoitumisvaiheen jäljiltä, josta en ihan saanut kiinni. Vielä. Toisaalta Ann's Jam avausbiisinä veti heti mukaansa. Koko bändi on niin symppis... Ja lyriikat... smart, cute, edgy & feminist satire... Nämä tunnelmathan vaihtelee juuri niinkuin oikeassa elämässäkin. life goeeees ooonnn... I just need chips and dip


28

Vivian GirlsHengailumusaa, siivousmusaa, hyvällä tavalla


29

Jenny Hvall - The Practice Of Love

Kotimaiset:


30

The Hearing - DemianThe Hearing ei petä koskaan. Ja mikä kansikuva, huh.


31

Cats Of Transnistria - AligningTämä syvän viininpunaisen värinen tunnelmapläjäys ilmestyi juuri sopivasti vampyyrin syksyyn...Muita hyviä tänä vuonna ilmestyneitä albumeja:

Pleasure Symbols - Closer and Closer Apart
Sixth June - Without a Sign
Second Still - Violet Phase
Xeno & Oaklander - Hypnos
Nick Cave - Ghosteen
Kontravoid - Too Deep
Xarah Dion – Plein Nord
TOY - Happy in the Hollow
Sólveig Matthildur - Constantly In Love
She Past Away - Disko Anksiyete
The Twilight Sad - It Won't Be Like This All the Time


Tein soittolistan, johon lisäsin nämä levyt sekä pari muuta vielä:
Seuraava DJ-keikka tämän viikon lauantaina Lepiksen alakerrassa. Vuosikymmenen viimeinen lauantai. Tule tanssimaan tai nurkkaan murjottamaan, luvassa post-punk/wave/synth/cold tunes...


Nyt laitan Bring Her soimaan ja katoan ulos usvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

don't ask me about wellness