pages

21. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 parhaat albumit
(en tiedä voiko minua ottaa vakavasti, kun joka vuosi kuunnelluin bändi -listalta sijalta 1. löytyy The Cure. Tai ehkä juuri siksi voi!)


Musertavan miellyttävää istua viikko kuulokkeet korvilla aina kun on aikaa ja käydä vuosi läpi musiikin kautta.

Vuonna 2017 tuli niin paljon SAIRAAN HYVÄÄ MUSIIKKIA, että valinnat tuntuivat jopa liiankin ilmeisiltä. Ehkä jotain levyjä joku ei ole vielä kuullut. Ehkä?

Varoitus paskan musiikin ystäville: luvassa indie/dark wave/shoegaze/post punk/noise pop/dream pop/electronic -osastoa. Jos ei kolahda, nyt viimeistään voi antaa luvan kolahtaa.

Screen Shot 2017-08-26 at 18.43.33

Tässä 39 vuoden parasta albumia, olkaa hyvä.


1
The Underground Youth - What Kind Of Dystopian Hellhole Is ThisLuultavasti vuoden paras uusi bändilöytö. Laulajan soundiin kesti totutella yhtä vähän/kauan aikaa kuin Soviet Sovietin laulajan ääneen. Ja vuoden paras albumin nimi, CHECK. Gootahtava laulu sopii lyriikoihin kuin nyrkki nenään.

Untitled


2
Slowdive - SlowdiveTähän on vaikeinta kirjoittaa yhtään mitään. Jo ensimmäisen viisun 'Slomo' alussa saatoin itkeä ''vähän''.

Harmi kun menin pääsemään pääsykokeissa jatkoon: jäi lentoliput käyttämättä Lontoon keikalle kesäkuussa. Okei, pääsykokeet olivat oikea vaihtoehto: kuuntelin uutta levyä siellä ja olin luultavasti sen voimasta ihan ok, ihan hyvä, kai parempi kuin ikinä. Pääsin sisälle kouluun. Kiitos slowdive koulupaikasta.

Kohtaloa oli kai myös matkassa: Slowdive keikkailee jälleen heinäkuussa Lontoossa, mutta tällä kertaa mukana myös THE CURE, The Twilight Sad, Interpol, Ride & Editors. Olen jo pakannut.

Untitled


3
Godspeed You! Black Emperor - Luciferian TowersTranssissa bussimatkalla -kamaa. Kirjoitusmusaa. Itkemismusaa. Vaihtelee.

SADNESS


4

LCD Soundsystem - american dreamKun olin päässyt yli levyn kannesta, kuuntelin levyn kuusi kertaa putkeen läpi ja elämänlaatuni parani 80%. Huikea levy! Henk. koht. suosikki: emotional haircut! Emotional haircut on sellainen ylikasvanut potta, jossa otsatukka tökkii silmiin.


4
Lea Porcelain - HYMNS TO THE NIGHTTällä levyllä voi matkustaa öiseen Friedrichshainiin tai siihen, kun kävelee keikan jälkeen yöllä kotiin eikä haluaisi vielä tukahduttaa sitä euforiaa.

Screen Shot 2017-10-01 at 13.33.50


5
Ty Segall - Ty SegallViimeistään tämän levyn kohdalla kaduin suuresti, etten mennyt vuonna 2015 PJ Harveyn keikan sijaan Ty Segallin keikalle Sidewaysissa. Lohdutin itseäni katsomalla aamuyön jatkoilla Ty Segallin livekeikkoja. Ty on super cool! punk!

''Take care about your long hair
It's not growing any longer
I guess it disappeared.''


6
The Horrors - VSyke nousee, kun ajattelenkin bändiä. Todellinen The Horrors-fani ilmoittautuu. Pääsin pitkän, liian pitkän odottamisen jälkeen vihdoin keikalle marraskuussa. Mielikuvat sieltä eivät jätä rauhaan. Vuoden sykähdyttävin ja tyylikkäin keikka kaikilla mittapuilla! Liimaan Badwanin kuvan seinälle.

Ai niin, se levy: ''V'' on kuin The Horrorsin ''bilelevy''. Yksi biiseistä soi jopa Turun kasviskeitaalla yksi torstai.

Untitled
(..1/1000 kuvasta tavastian keikalta)


7
Schönwald - Night Idyll_Täydellistä_ darkwave/coldwavea.

Untitled

8
Charlotte Gainsbourg - Rest''Deadly Valentine'' nostaa tuhkasta. Kuumaaaaah!


9
The Brian Jonestown Massacre - Don't Get Lost''Nothing New To Trash Like You'', perjantai ja olo, kun haluaa samaan aikaan olla tekemättä yhtään mitään sekä hajottaa asioita. Anton oli kesällä soittamassa levyjä Berliinin 8MM:ssä: oli savuista ja likaista settiä. Hyväksyin.

Untitled


10
Ritual Howls - Their BodyKuvittele tähän ylistäviä lauseita. Tai meri, johon ilmestyy musta aukko.

''goth-vocalled dark/atmospheric post-punk'', 5/5.

blankness_of_twentysmething


11
Cults - OfferingHihkaisin, kun näin tämän ilmestyneen: olinkin haikaillut vuosia Cultsin perään. Levyä kuunnellessa palaa mieleen vuosi 2011: ''Go Outside'' ja kaksikymppinen minä rikkinäisissä sukkahousuissa lähdössä Tampereen Rumaan.

Untitled
Untitled


12
Ulrika Spacek - Modern English DecorationJos kutsuu levyä lauantaipäivän siivousmusiikiksi, onko se paha? Käy tämä leppoisiin krapula aamuihinkin. Sekä yksinäiseen etkoiluun. Ja siihen, kun joku tulee kylään ja haluaa soittaa jotain, mikä ei saa vierasta voimaan huonosti.

Untitled


13
Nine inch Nails - Add Violence (EP)The Background World -kappaleen keskiosa ja erityisesti loppu on parempaa kuin porkkanakakku.


14
NONN - NONN''Söpöä'' post-punkkia. En ole tainnut ikinä kuvailla mitään noin..

Untitled


15
Ariel Pink - Dedicated to Bobby JamesonNo siis! Odotin tätä albumia EEPPISEN PALJON. ''Feels Like Heaven'' on minun virallinen ensimmäinen turkuelämä-biisi.

Aina kun puhutaan Ariel Pinkistä, tulee mieleen tämä mahtava photobomb-kuva vuodelta 2015 ja alkukesän kummallinen tuuli, viininpunainen samettitakki sekä bändin kaksimetrinen rumpali pienissä valkoisissa boksereissa.another weekend out of my life/
i'm either too shy or humble/
another weekend out of my life/
is gonna get me into trouble16
Chastity Belt - I Used To Spend So Much Time AloneSaanko esitellä? Voimabändini. Aikaisemmat levyt olivat aika pop punk, mutta tällä levyllä ''pussy weed beer'' -osasto vaihtui ajoittain jopa lohduttavaankin söpöilyyn.

''Blankness of twentysomething'', “Fucked up, anxious, full of fear/how did I get here?”, levy luovuttamisesta, pimeistä nurkista sekä hauskan pitämisen vaikeudesta, kyllä kiitos! Yllättäen CB tuleekin aggrepunk-huutamisen sijaan nurkkaan lohduttamaan. Olen kuoleman kyllästynyt kirjoittamaan vuodesta toiseen festareiden esiintyjätoiveisiin c h a s t i t y  b e l t, joten 2018 matkustan keikalle, yksin tietysti. Tai ehkä en. Enää.

Untitled


17
Cigarettes After Sex - Cigarettes After SexNimensä kuuloista musiikkia, 100%.
En ole esim. kokeillut kuunnella päivänvalossa. Sopii myös kissojen päiväunimusiikiksi.

16:10


18
Agent blå - Agent blå


Sellaista musiikkia, josta saa lisää kuvitteellisia nukuttuja tunteja, lisämotivaatiota, yms. Hyvinä päivinä oikein MENEVÄÄ indie-musiikkia.

Vuoden kansitaiteet löytyvät tältä bändiltä. Pidän!


19
The Raveonettes - Atomized 2016Vieläkin kaduttaa, etten mennyt keikalle 2015.


20
Moon Duo - Occult Architecture (vol. 1 & 2)Kun asuu Turussa on usein väärässä paikassa, esim. kun Moon Duo keikkaili arkipäivänä Kutosella syksyllä. Lyhyesti: ''New Dawn'' on super hyvä ja bändi vaihtoehtorokin ja shoegazen risteytys.


21
Airiel - Molten Young Lovers''nössöä'' shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea shoegazea


22

Alvvays - AntisocialitesVihdoin voi lopettaa (tai sitten ei koskaan) ''Archie, marry me'' hoilaamisen ja vaihtaa sen ''Dreamssss toniteeee''. Söpöin bändi ja levy ikinä. Tekee mieli pussailla. Tai käpertyä palloksi ja silittää kissaa.


23
The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die - Always ForeignPakahduttava bändin nimi sekä pakahduttavaa musiikkia, olkaa hyvä. Joku joskus sanoi ''emomusiikkia'', ei kai nyt sentään..

enterhere
Untitled


24
Boy Harsher - Lesser Man''Like a punch to the face, with deafening synths and aggressive drums.''

Jos olisin dj, miksaisin tätä post-punkin kanssa, aloittaen tietysti 'Pain' -biisillä.

Untitled


25
Odonis Odonis - No PopThe trajectory from weirdo bedroom project to indie darlings was swift.

“Everybody who came out was expecting one band and we were playing this full dark industrial set,” recalls Tzenos. “We played this club in New York and this one drunk fan was yelling out old songs she wanted, swearing the whole time. I thought, ‘Oh, we just totally fucked ourselves.’”

 “When the internet took over, I thought things would be more democratic,” explains Tzenos. “Now the gatekeepers are different. Clear Channel owns everything. It’s hilarious that Beyoncé and Kanye West are making arty albums, but below them the indies are trying to be mainstream to get into the pop circuit. The idea of No Pop to me was the opposite of that.”

Voisin aloittaa dj-keikan myös ''Check My Profile'' -biisillä. Tai sitä ennen tulisi 'In Death It Ends - Manifest'. En osaa päättää.

NOISE


26
Kangding Ray - HYPER OPAL MANTISDark and twisted, yes please.

Untitled


27
Kyle Dixon & Michael Stein - Stranger Things 2 SoundtrackOiva musiikkivalinta lautapeli-iltoihin.


28

Twin Peaks: The Return Soundtrack - Music from The Roadhouse''Shadows'' taisi olla vuoden kuunnelluin kappale ja yllättyneitä ovat: ei kukaan.


Ja sitten kotimaiset!

29
Draama-helmi - ihmisten ilmoilla


(https://draama-helmi.bandcamp.com/album/draama-helmi-ihmisten-ilmoilla)

Vannoutunut draamis-fani ilmoittautuu. Täytyi lopettaa jokaisella keikalla ravaaminen kun alkoi nolottaa.

Lyriikat! Kuin kuuntelisi omia ajatuksiaan synkeän taustabiitin kera. Tyydyttävän passiivisaggressiivista. Niin intensiivistä, että keikalla tuntuu kuin ihmiset pidättäisivät hengitystään.

Kuvasin muuten keväällä Draama-helmiä Nälkä -musiikkilehteen.

draamahelmi


30
City Lungs - Dead End WeekendMystinen, melankolinen, tarttuva ja kiinnostava albumi.

Huomaan palaavani lukemaan levyn tarinatekstejä uudelleen ja uudelleen (A Ghost Story).
Levy päättymättömässä loopissa olemisesta ja luhistavasta menneisyydestä, cheers to that. Eniten kylmiä väreitä tuo bändi livenä värivaloissa savun seassa: äänekästä kitaranoisea yhdistettynä koskettaviin vokaaleihin.

Vuoden noise pop/indie-rock albumi, olkaa hyvä!

Untitled

31
Musta Valo - Kaikki on haurastaTyylikästä dramaattisuutta. Lyriikat vievät matkalle, jossa annan anteeksi omalle välinpitämättömyydelle sekä menneisyydelle. Seuraavana yönä näen unta ydinräjähdyksistä.

En ole vieläkään toipunut bändin keikasta. Hengästyttävän hyvä ja elossa! Ja kaikki on mustaa, tietenkin: bändin kengistä bändin nimeen.

Untitled
Untitled
(sain kunnian kuvata kuvan takakanteen, muuten!)

32
Delay Trees - Let GoLohduttava ja käpertyvä albumi. RIP Delay Trees! Olisin mielelläni jatkanut keikoilla silmät kiinni heilumista pidempääkin.

Untitled

33
LOVE SPORT - Dull TracksSulan tälle bändille. Ja laulajan äänelle. Näin bändin kesällä kaatosateessa jossain Käpylän kukkulalla. Kannatti mennä, vaikka kesäflunssa iski.

34
Pintandwefall - Red And Blue BabyTähän on hyvä lopettaa. Stay punk!


Muita mainitsemisen arvoisia albumeja:
Sufjan Stevens - The Greatest Gift
Deafcult - Auras
The National - Sleep well beast
Beach Fossils - Somersault
Bonobo - Migration
Fog Lake - Dragonchaser

(kuvituskuvat: me)
(kirjoitusvirheet: me)
(tein soittolistan valituista levyistä: https://open.spotify.com/user/anni-dance/playlist/0KDwolZjBJ28CurVC1d79b)

Taidan laittaa Godspeed You! Black Emperoria soimaan ja katsella kun sataa räntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

don't ask me about wellness