2. huhtikuuta 2016

Juurisyitä

 ►cats of transnistria - feel the divine


taas tämä sama asento, jossa jalat puutuvat. pilalle paahtunutta kahvia. paksut kolikotkaan pannun alla eivät estä paahtumista. jos jaksaisin, keittäisin aina mutteripannulla kahvia. nytkin se keitin lojuu tiskialtaassa vanhat kahvit homehtuneena säiliöön. kuka kohtelee kahvinvalmistusvälineitä niin? niinpä.pianomusiikkia, vähän kellastunut näyttö vuodelta 2009, ruuan ja viikonlopun tähteitä lattialla, hillo lopussa. aina sama kaava.
ylös, keittiöön, kahvi, omena, kysymys siitä, kuinka päästä ulos täältä. suuremmassa mittakaavassa: miten pääsen pois tästä?
niinpä.pianomusiikki liikuttaa. se liikutti liikaakin kuukausien ajan. toimiva lääke. mitä minä nyt popsimaan mitään tunteiden kärkiä vieviä, kun juuri ne kärjet on saatava takaisin oikeissa paikoissa oikeaan aikaan.

minua on yritetty satuttaa, satutettu, mutta mikään ei tunnu missään. jatkan vain syömistä, syömättä olemista, nukkumista, valvomista, tarkkailua, yrittämistä, salassapitoa.
muuta kaikki tämä imperfektiin.kengät hiertää. jopa vuoden vanhat. ulkona oli sama ilma kuusi kuukautta. ei enää. sama aamu jo 12 kuukautta. ei enää. asioita on tapahtunut. asioita tapahtuu edelleen.

on asioita, joita et tahdo tietää.

ne asiat tekevät meistä yksinäisiä.

suuressa kaupungissa saa kaatua rauhassa. kadota pitkiksi ajoiksi. olla vastaamatta sovelluksissa, joita on vähintään kahdeksan.pubit täyttyvät jo kello kahdeksan, kolmen euron karjalan sijaan löytyy erikoisoluita. hyvä.

hetkinen,

mitä tänne kuuluu kirjoittaa?

hämärtyy.mitä täytyy tehdä psykopaateille? rikkinäisille? siirtää syrjään vai auttaa? tehtävissä ei mitään, oma omatunto jäljellä.

ei saa nukuttua.

millä tavoin?
erottaako manipuloinnin selkeästi?ihan ok -tila ei riitä enää.tyydytystä, mutta parempaa on luvassa. todisteena vain pilkahduksia. musertavaa.kelvoton, ei mitään, ihan ok, hyvä, erinomainen
korvissa tinnitusta

lähtökohdat raastaa sisältä.
kesä tulee ja myös aina se sama tunnesanoja voi käsittää miten itse haluaa. liittää. täydentää.

jos osaa lukea, kasvokkain vain 5 prosenttia osaa valehdella. tai, käytännössä kylmentyä totaalisesti.jos vielä joku kommentoi kesällä hapsuhepeneiden, avonaisten mekkojen keskellä mustia vaatteitani, niin ___ ______.

tai minun kokoani, teen samalta istumalta syväanalyysin kysyjän koosta.kiitos mistä syystä tahansa olemassaolevat juhlapyhät
aikaa olennaiselle!herkuille, musiikille, uusien punaviinien testailulle, kirjoille, pelaamiselle, elokuville, aamuille, uusille paikoille, teille, valvomiselle, ideoiden hautumiselle, meille, uaaaAAaa, tälle pakahduttavalle läheisyydelle.mitä olen kuunnellut repeatilla?
yritin järjestää nämä jotenkin iloisemmat/synkemmät -osioihin, kunnes tajusin näiden kaikkien olevan suhteellisen synkkiä. hahaa.kylässä tampereella.
viime viikolla oli musiikkivideon kuvaukset.tapasin nämä erityiset kaksostytöt 20 vuotta sitten.
he leikkivät sateenvarjojen alla metsän reunalla. kävelin metsätietä pitkin ja he hihkuivat: ''kuka sie oot? mis sie asut?''

pian rakennettiin majoja, tehtiin sirkus- ja tanssiesityksiä, he opettivat minulle kitaran- ja pianonsoittoa, pelattiin lautapelejä yöhön saakka, väsättiin käpylehmiä koulumatkoilla, myöhästyttiin, oli vähän liian hauskaa ja huolimatonta, istuttiin viikottain rivissä jälki-istunnoissa.
me päädyttiin tekemään juuri niitä asioita, mitä me tahdottiin jo lapsena.olin tanssimassa videolla.
ihan sanoinkuvailemattoman sympaattista, nostalgista ja parasta tehdä yhdessä juttuja.


palaan pian videon merkeissä.paula kuvasi minusta kuvia hasselbladilla.


katsokaa nyt!

ihan huomaamatta,

kaksikymmentäneljä vuotta

ystävillä lapsia

laskut maksettuina

psykoterapia integroi minut vielä lopulta.
ihmisiä on kuollut

rakkaita, jota ei voi koskaan enää tavata.

lapsuus, nuoruus, menneisyys uudesta näkökulmasta
ihmiset tekevät paljon asioita, joita katuvat.

tunteet ajavat tilanteisiin

valintoihin

riippuvuuksiin

suhteet avajaisiin

miellyttäminen vääriin ihmisiin

tyhjyys ilmaisiin juomiin

kaoottisuus hallintaantraumat kuljettavat.

kukapa ei olisi tiennyt?

esim. he, hän, ne, se

oravanpyörä
samoja tilanteitaeroja
tiloja
kaavoja
väkivaltaa
fyysistä
henkistä
itseinhoa
harhoja
hallintaa

täydellisyyden tavoittelua, joka ei koskaan tule päätökseensä. ikävä tuottaa pettymys.sisällä on saastetta.

se tuntuu vatsassa, öissä
päässä

poissaolona. keho pakenee.
se on muuten yksi omituisimmista ''tuntemuksista'', kun keho liikkuu, etkä voi hallita sen liikkeitä.

niin,
hei kaikki onnellisuutta lisäävät asiat!

täällä!
tulkaa tänne
tulkaa takaisin!

pysykää siinä.suoristakaa nämä vääristymät!

kiitos.
kiitos
kiitos kiitos
kiitos

aina lupaan itselleni kuinka nyt loppuu.

kuinka kesästä tulee erilainen.
en enää koskaan tekisi
en enää koskaan uppoisi

jatkaisi..
menisi..
sanoisi..

suurin pelko on looppi.aika.

jossain tapauksissa aika parantaa
joskus taas on tapauksia, jossa aika toimii vain tikittävänä sekuntikellona.

kellona, joka laskee aikaa. sekunteja, viikkoja, kuukausia, vuosia, jota olet menettänyt syystä x, k ja ukysyn aina uusilta ihmisiltä

1 minkälainen humalassa
2 minkälainen menneisyys

ai miksi?
kokeile.1 juon nykyään kahvin sijaan teetä.
2 olen saanut hallintaa.
3 juurisyitä


5 kommenttia:

 1. Heipähei, tekipä mieleni vain taasen jotain sanoa. Ehkä vain tässä oli taas jotain mikä vavahdutti, kosketti jostain tosi syvältä, jätti vahvan latauksen ja wou-fiiliksen. Niin hurrjan vahvoja sanoja ja kuvia. Jokin sun sisäisessä maailmassa tuntuu tavallaan niin selittämättömällä tavalla tutulta.

  Ajattelin vielä loppukaneetiks jotain voimauttavaa, mutta kaikki tsemppi sitä sun tätä - tsydeemit kuulostaa aina niin köykäseltä helinältä, mutta sitä kumminkin, ilman helinää, voimaa kaikkeen tohon mitä ikinä lävitse käytkään. Onneksi sulla on sanat ja niiden voima. Siinä on jo paljon "pelastusrenkaaksikin" mitä ei jokaiselta selviytymiseen samalla tavoin löydy. Vähäbn nyt taas tällasia yö utusia sekavia keloja, muttajuu, hyvyyttä paljon Anni hyvä

  VastaaPoista
 2. Jes, siusta löytyy fiilistä, tunnetta - tai ainakin teksteistä sitä välittyy. Kiitos näistä satunnaisista mahdollisuuksista uppoutua merkintöihisi, niistä jää aina jotain päälle. Kaikkea hyvää siulle, toivottavasti tulevat sekunnit toisivat hymyä mukanaan.

  VastaaPoista
 3. sinusta tulee mieleeni tumma versio helinä-keijusta noissa varjokuvissa kun tukkasi on nutturan oma

  VastaaPoista

don't ask me about wellness